Ανακοινώσεις

Ανοίγει το Εμβολιαστικό Κέντρο

αναρτήθηκε στις 19 Μαρ 2021, 5:26 π.μ. από το χρήστη Κέντρο Υγείας Άντισσας

Το Εμβολιαστικό Κέντρο (AstraZeneca) του Κέντρου Υγείας Άντισσας θα λειτουργεί από 5 Απριλίου 2021 από τις 8πμ έως τη λήξη της βάρδιας.


Εθελοντική Αιμοδοσία

αναρτήθηκε στις 4 Δεκ 2015, 3:55 π.μ. από το χρήστη Άγνωστος χρήστης   [ ενημερώθηκε 4 Αυγ 2016, 12:47 π.μ.από Κέντρο Υγείας Άντισσας ]

Στις 2016 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το απόγευμα. Λόγω της αιμοδοσίας θα εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά (δε θα γίνεται συνταγογράφηση).
Οδηγίες για τους αιμοδότες 

Πριν από την αιμοληψία είναι καλό ο αιμοδότης να είναι ξεκούραστος και να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα. 

Όταν πάτε να δώσετε αίμα θα σας μετρήσουν πίεση, σφυγμούς και αιματοκρίτη. Για να συμμετέχετε στην αιμοδοσία οι τιμές θα πρέπει να είναι σε φυσιολογικά όρια.

Μετά την αιμοληψία ο αιμοδότης πρέπει να πάρει την πορτοκαλάδα και την ξηρά τροφή που θα του προσφερθεί, να παραμείνει για λίγο στο χώρο της αιμοδοσίας και να ενημερώσει το προσωπικό της αιμοδοσίας, αν έχει οποιοδήποτε ενόχλημα. Αποφύγετε το κάπνισμα και την οδήγηση για μια περίπου ώρα και τη βαριά σωματική άσκηση για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Μετά την πρώτη αιμοδοσία ο αιμοδότης παραλαμβάνει ατομική κάρτα όπου αναγράφονται η ομάδα αίματος του και οι μονάδες που έχει δώσει και την οποία πρέπει να κρατά κάθε φορά που δίνει αίμα ή όταν χρειαστεί αίμα για τον ίδιο ή συγγενή πρώτου βαθμού.

1-2 of 2